kedileri sevin...

28 Ağustos 2015 Cuma

İzlemenizi tavsiye ettiğim Güney Kore dizileri (1)

Güney Kore film ve dizi yapımında oldukça başarılı, ülkemizde de sık sık G.Koreden uyarlama dizi ve filmler yapıldığını duyuyorsunuzdur .. eee duyup da merak ediyorsanız ve izlemek için iyi bir yapım arıyorsanız doğru yerdesiniz ;) Sizlere izleyip beğendiğim dizileri  listeler halinde sunacağım bence hiç düşünmeden birini seçip izleyin.. Sonra devamı çorap söküğü gibi gelicek ve hiç pişman olmayacaksınız.. Bu postum da sizlere ilk listemi sunacağım... Devamı gelicek...
===resimlere tıklayarak büyütebilirsiniz===



*** It's Okay It's Love

It's Okey It's Love, 2014 de yayınlanan, 16 bölümden oluşan, romantik,melodram ve psikolojik bir dizi aynı zamanda çok eğlenceli komik sahneleri de var kesinlikle izleyin diyorum. Konu hakkında fazla spoiler almamanızı ve büyüyü bozmamanızı tavsiye ederim.


*** Master's Sun


Çok başarılı bir dizi olan Master's Sun'ı izlerken dizinin hiç final yapmamasını isteyeceksiniz. 2013 de yayınlanan dizi 17 bölümden oluşur. Dizi hayaletleri görebilen bir kadın ve onun hayalet gördüğüne inanan bir adamı konu almaktadır.


***Doctor Stranger

Bu diziyi şiddetle tavsiye ediyorum muhteşem bir dizi. Dram, romantik,aksiyon ve tıp dizisi 2014 yılında yayınlandı ve 20 bölümden oluşuyor. Oyuncuların performansı çok başarılı konusu da çok sağlam. 


***Personal Taste


İzlediğinizde içinizde çok güzel duygular bırakan çok keyifli ve akıcı bir romantik komedi Personal Taste... 2010 yılında yayınlanan dizi 16 bölümden oluşuyor. .


***You Who Came From The Stars


Bir uzaylının bir insana aşık olması desem.. Tuhaf mı geliyor.. hayır hayır bu diziyi izleyince anlayacağınız ve hayran kalacağınız muhteşem bir yapım.. İzleyin diyorum başka birşey demiyorum..
2013 yılında yayınlanan ve o yıla damga vuran dizi 21 bölümden oluşuyor.


***Secret Garden

Ve efsane dizi Secret Garden ..20 bölümden oluşan dizi 2010 yılında yayınlandı..Hem mucizevi bir konusu var hemde harika bir oyuncu kadrosu.. Mucizevi dememin sebebini izleyince anlayacaksınız. Fantastik bir dizi olmasının yanında romantik ve bir o kadarda komik yani bu dizide her şey var.. Hiç bir yerden spoilir almadan izlemenizi tavsiye ederim.


***Kill me heal me


2015 de yayınlanan dizi bu sene adından çok söz ettirdi. Çocukluğunda yaşadığı travmatik bir olay sonucu kişiliği 7 farklı kimliğe bölünen Cha Do Hyun ile psikiyatri bölümünde asistan doktor oh ri jin'in başrolünde  yaşanan olaylar konu alınıyor. Bu arada Cha Do Hyunun kişiliklerinden biri olan Shin Se Gi gerçekten çok çarpıcı bir karakter söylemeden geçemicem.. Dizi 20 bölümden oluşuyor ve psikolojik,romantik,komedi türünde bir yapım.



***Healer


Konusu çok sağlam olan bir aksiyon dizisi.. Tabi romantik ve komedi türünde ayrıca.. 8 aralık 2014 yayınlanmaya başlayan dizi 2015 de sona erdi. 20 bölümden oluşuyor. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.


***Fated to love you 


Çok güzel bir romantik komedi dizisi Fated to love you 2014 yılında yayınlanmıştır ve aynı isimli bir Tayvan dizisi uyarlamasıdır. Romantik komedi dizisi sevenlerin kaçırmamasını tavsiye ederim.



***49 Days


Uzun süre etkisinden çıkamayacağınız dram ağırlıklı bir dizi. Bir trafik kazası sonucu komaya giren bir kadının hikayesi. Azrail ona yeniden hayata dönmesi için 49 gün verir. Bu süre zarfında ailesi dışında onun için gerçekten gözyaşı dökecek 3 kişi bulmazsa ölecektir..Dram sevenlerin kaçırmaması gereken bir dizi...



***Pinocchio

Kasım 2014 yılında yayınlanmaya başlayan o dönemde konusu ve başrolleriyle adından söz ettiren izlemenizi tavsiye edeceğim bir başka dizi de Pinokyo.  Senoryosu çok sağlam ve hiç sıkılmadan izleyeceğiniz bir dizi, mutlaka izleyin.



***Gu Family Book

işteee muhteşem bir fantastik dizi.. Kore'de inanılan efsanevi yaratık Gumiho hakkında yapılan dizilerden biri..Ve çok güzel bir dizi.. Fantastik konular seviyorsanız kesinlikle izleyin.. 2013 yılında yayınlanan dizi 24 bölümden oluşuyor.. bu dizide hele bir Gu Wol Ryung diye bir karakter var ki hayran kalınası..

***Playfull Kiss



İzlediğim ilk Kore dizisi..  Çok şirin bir romantik komedi.. Derslerinde başarısız olan lise öğrencisi Ha Ni'nin okulun birincisi olan Seung Jo'ya aşkı anlatılıyor.. Ama basit bir aşk değil asla vazgeçemediği körü körüne bir aşk... İzlerken belki artık pes et diyebileceğiniz türden.. Aynı zamanda çok eğlenceli ve espirili bir dizi.. Bu tarz seviyorsanız kesinlikle izleyin..


My Girlfriend is a Gumiho




Evet fantastik, romantik ve komedi türünde izlerken çok keyif alacağınız sevimli bir konusu olan güzel dizi My girlfriend is a gumiho :) Gumiho diğer adıyla dokuz kuyruklu bir tilki ile bir insanın aşkı.. tabi ortada tilki falan yok görünümde çok güzel bir kız:) 2010 yılında yayınlanan dizi 16 bölüm.

Şimdilik tavsiyelerim bu kadar amaa devamı gelicek.. İyi seyirler :)






3 yorum:

  1. merhabalar kolay gelsın tıp konulu tarıhı kore dızılerı onere bılırmısınız

    YanıtlaSil
  2. mükemmel bır secım pamıssınız tesekkler hepsı ızlenmesı gerek dramalar tesekkler ellerınize saglık

    YanıtlaSil
  3. playfull kiss dışında hepsini izlemişim

    YanıtlaSil